Ground Force Method (GFM)

Ground force method (GFM) je nova vrsta treninga u kojoj se telo posmatra na potpuno drugačiji način! Ova metoda postoji svuda u svetu ali FITBOX je prvi koji je ovu vrstu treninga doveo u Srbiju i u naš grad Novi Sad!

Znamo da je život pokret! Kako izreka kaže “Prvo se kreći dobro, a potom često!”. Pre nego što zgrabimo tegove, počnemo da trčimo, skačemo, uzmemo razne suplemente za podizanje forme, trebalo bi da budemo u mogućnosti da se krećemo sa lakoćom i bez bola – kao deca. Pokušajte da oponašate pokrete deteta u igri bar jedan sat i videćete da nije lako, dok to dete radi sa osmehom. Ukoliko želite da se krećete sa lakoćom poput deteta GFM će vam to omogućiti. Provešćemo vas kroz hiljade zabavnih, bezbednih i izazovnih vežbi kako biste naučili da se krećete bez ograničenja i napora.

 

Kako je moguće kretati se bez bola, a i dalje gubiti masno tkivo?

Koristiti telo kao celinu je najvažniji cilj GFM-a. Svakog dana vidimo mnogo ljudi sa savršeno izvajanim telom ali postavlja se pitanje da li je to telo funkcionalno. Dobar izgled tela ne znači nužno i da je to telo sposobno da se kreće pravilno. Razumemo da čovek želi da izgleda fit i to će vam takođe GFM omogućiti ali na efikasniji i zdrav način. Istraživanja su pokazala da se ova vrsta treninga odvija u zoni lipolize (“topljenja” potkožnog masnog tkiva). Naši ciljevi su da uz dobar izgled osoba može da se kreće pravilno, ima nizak procenat masnoće, funkcionalne mišiće i zglobove kao i da opet zavoli pokret!

 

GROUND FORCE METHOD je nastao iz potrebe da se pomogne sportisti ili rekreativcu da opet zavoli pokret. Većina današnje populacije pati od neke vrste hroničnog ili akutnog bola koji im onemogućava pravilno svakodnevno funcionisanje. Kada je bol prisutan, na primer u levom kolenu, tada se čovek oslanja više na desnu nogu i to mozak pamti i usvaja kao nov (pogrešan) obrazac kretanja, bez obzira što je koleno izlečeno, što kasnije izaziva bol u drugim zglobovima ili kičmi. Ovom metodom treninga pomažemo mozgu da usvoji pravilan obrazac kretanja. Naravno GFM trening prevenira mogućnost povrede, povećava snagu, gipkost, izdržljivost i zbog toga je preporučljiv svima

 

Da li ste primetili kako se starenjem gubi kvalitet pokreta?

Gledajući kako moderno društvo razmišlja o fizičkom i zdravstvenom razvoju možemo primetiti da je došlo do degradacije u načinu rada i razmišljanja. Fitness industrija je okrenuta izgledu, a sistemi se vrte u krug razmišljajući o telu samo kao o mašini koja troši kalorije. Stvarnost je potpuno drugačija.

 

 

 

Cena

1. Članarina je 2000 dinara mesečno (tri puta nedeljno)