Dijagnostika

Savremeni način života nas sve češće usmerava na uvođenje redovne rekreacije. Programa za rekreaciju je mnogo i nije nam lako da odlučimo na koji da krenemo. Čak i kada odlučimo, jedan od najvećih izazova je istrajati – ne samo zbog nedostatka vremena, već i nemogućnosti da vidimo promenu u kraćem roku.

Upravo iz tih razloga želimo da vam pomognemo da otkrijete šta vam je najviše potrebno sada – šta odgovara vašem životnom stilu, navikama, mogućnostima i, najviše od svega, željama.

Da bismo to uradili, potrebne su nam neke informacije i zato sprovodimo dijagnostiku kao obavezan segment svih naših programa.

Dijagnostički trening

Kako bismo sve ovo utvrdili, kao sastavni deo svih naših programa uveli smo dijagnostički sat. Tokom sat vremena vodimo vas kroz seriju testova kojom ćemo utvrditi najefikasniji način za vas da dođete do vašeg cilja.

Dijagnostički čas se pri personalnom radu primenjuje obavezno, odnosno kao prvi trening u trenažnom procesu, dok se u grupnim treninzima obavlja svakih 3-6 meseci. Dijagnostika se može uraditi i bez učešća u FITBOX programima, s tim da se u tom slučaju naplaćuje 2000 dinara.

Testiranje uključuje:

  • statička procena posturalnog statusa
  • merenje morfoloških karakteristika u šta spada merenje procenta potkožnog masnog tkiva, indeksa telesne mase, procenta mišićne mase, visceralnih masti i bazalnog metabolizma kao i obima
  • merenje motoričkih karakteristika u šta spada procena kardiorespiratorne izdržljivosti, snage i izdržljivosti različitih mišićnih grupa, fleksibilnosti, te utvrđivanje stabilnosti i mobilnosti (DNS i FMS)

DNS i FMS

Način života, specijalizacija u sportu, povrede, operacije, nedostatak kretanja i mnoge druge navike koje prate moderan način života dovode do različitih disbalansa u telu. Jedna mišićna grupa je neaktivna na račun druge koja radi previše. Ovi problemi često mogu proći neopaženo, ali se sve češće javlja i bol, te otežan pokret u određenim zglobovima.

Da bismo utvrdili šta je uzrok nestabilnosti i disbalansa provodimo specijalizovane testove koji ovo precizno utvrđuju.

DNS ili dinamična nervnomišićna stabilnost osnovni je princip pristupa DNS metode korektivnog vežbanja koji je zasnovan na razvojnoj kineziologiji deteta od rodjenja pa do 14tog meseca života. Prvi korak u procesu ponovne aktivacije zapostavljenih mišićnih grupa i neutralizacije položaja zglobova je evaluacija kvaliteta disanja, procena  stabilizacijske funkcije u statičnkim i dinamičkim položajima kroz pun opseg pokreta.

FMS ili test funkcionalnosti pokreta utvrđuje mobilnost, motoričku kontrolu i stabilnost pokreta. Utvrđivanjem trenutnog stanja i korekcijama u pogledu ova tri segmenta cilja se na prevenciju povreda – kako u svakodnevnom životu, tako i u rekreaciji i posebno profesionalnom sportu.

Naša adresa je:

1300 Kaplara broj 3
Novi Sad

Naš broj telefona je:

060 3259159
069 722138

Naša mejl-adresa je:

fitboxns@gmail.com

Naše radno vreme je:

Od ponedeljka do subote od 06:00 do 22:00
Nedeljom ne radimo.

Pin It on Pinterest