Dijagnostika

Savremeni način života nas sve češće usmerava na uvođenje redovne rekreacije. Programa za rekreaciju je mnogo i nije nam lako da odlučimo na koji da krenemo. Čak i kada odlučimo, jedan od najvećih izazova je istrajati – ne samo zbog nedostatka vremena, već i nemogućnosti da vidimo promenu u kraćem roku.

Upravo iz tih razloga želimo da vam pomognemo da otkrijete šta vam je najviše potrebno sada – šta odgovara vašem životnom stilu, navikama, mogućnostima i, najviše od svega, željama.

Da bismo to uradili, potrebne su nam neke informacije i zato sprovodimo dijagnostiku kao obavezan segment svih naših programa.

Dijagnostički trening

Kako bismo sve ovo utvrdili, kao sastavni deo svih naših programa uveli smo dijagnostički sat.

Dijagnostički čas se pri personalnom radu primenjuje obavezno na prvom treningu, gde se vrši procena trenutnog stanja, sveobuhvatno testiranje i definišu se ciljevi.

U grupnim treninzima, uvodna dijagnostika se razlikuje i traje 15 minuta. Sastoji se od popunjavanja zdravstvenih upitnika, merenja obima i merenja na bioimpedanci. Kada se oformi grupa, vrši se grupno testiranje. Testiranje na grupnim treninzima se obavlja svakih 3-6 meseci i kao takvo je besplatno. Ako član grupnih treninga želi samostalni sat dijagnostike, onda se zakazuje kod trenera i naplaćuje 1000rsd.

Dijagnostika se može uraditi i bez učešća u FITBOX programima, s tim da se u tom slučaju naplaćuje 2000 dinara. Na osnovu nje dobijate izveštaj o trenutnom nivou fizičke forme, stanju lokomotornog aparata, kao i preporuke koji tip treninga će biti najdelotvorniji za vas.

DNS i FMS

Način života, specijalizacija u sportu, povrede, operacije, nedostatak kretanja i mnoge druge navike koje prate moderan način života dovode do različitih disbalansa u telu. Jedna mišićna grupa je neaktivna na račun druge koja radi previše. Ovi problemi često mogu proći neopaženo, ali se sve češće javlja i bol, te otežan pokret u određenim zglobovima.

Da bismo utvrdili šta je uzrok nestabilnosti i disbalansa provodimo specijalizovane testove koji ovo precizno utvrđuju.

DNS ili dinamična nervnomišićna stabilnost osnovni je princip pristupa DNS metode korektivnog vežbanja koji je zasnovan na razvojnoj kineziologiji deteta od rodjenja pa do 14tog meseca života. Prvi korak u procesu ponovne aktivacije zapostavljenih mišićnih grupa i neutralizacije položaja zglobova je evaluacija kvaliteta disanja, procena  stabilizacijske funkcije u statičnkim i dinamičkim položajima kroz pun opseg pokreta.

FMS ili test funkcionalnosti pokreta utvrđuje mobilnost, motoričku kontrolu i stabilnost pokreta. Utvrđivanjem trenutnog stanja i korekcijama u pogledu ova tri segmenta cilja se na prevenciju povreda – kako u svakodnevnom životu, tako i u rekreaciji i posebno profesionalnom sportu.

Naša adresa je:

Karolja Seleša 3 (free parking)
Ilije Vučetića 7 (plava zona)
1300 Kaplara broj 3 (free parking)

Novi Sad

Naš broj telefona je:

0603259159
069 722138

Naša mejl-adresa je:

fitboxns@gmail.com

Naše radno vreme je:

Fitbox 1:
Ponedeljkom, sredom i petkom: 08:00 – 10:00 i  17:00 – 21:00.

Utorkom i četvrtkom: od 17:00 do 21:00.

*personalni treninzi se rade svim danima u nedelji u dogovoru sa trenerom.

Fitbox 2:
06:00 – 22:00 
(Potrebno je pozvati i najaviti svoj dolazak jer se svi treninzi rade na zakazivanje)

Fitbox 3:
06:00 – 22:00 
(Potrebno je pozvati i najaviti svoj dolazak jer se svi treninzi rade na zakazivanje)

Pin It on Pinterest