Pilates

Šta je Pilates?

Pilates je sistem vežbi osmišljen od strane Džozefa Pilatesa koji uključuje celokupnan telesni razvoj. Dizajniran je tako da balansirano razvija mišićnu snagu, stabilnost i fleksibilnost.

Sastoji se od vežbi niskog do srednjeg intenziteta gde je akcenat stavljen na dijafragmalno 3D disanje, dobru posturu, centralizaciju zglobova kao i kontrolisan i siguran pokret. Rezultat je snažan i stabilan centar a pokretljiva i bezbolna periferija tela što je preduslov za pravilno držanje i funkcionalan pokret. Vežbanje uključuje sve mišiće i samim tim stvara sliku tela kao jedinstvene celine.

Kako izgleda trening pilatesa?

U okviru treninga, koji traje 60 minuta, treniramo funkcionalne pokrete u različitim položajima, vodeći računa o pravilnim pozicijama delova tela. Uvodni deo podrazumeva zagrevanje (pravilno dijafragmalno disanje, osvešćivanje položaja tela u prostoru), nakon toga aktiviranje mišića core (centra tela), snaženje mišića cora kao i ekstremiteta. Poseban akcenat na svakom treningu stavlja se na popravljanje pokretljivosti i fleksibilnosti. Oponašajući pokrete iz svakodnevnih aktivnosti preispitujemo i korigujemo kretanje celog tela kao celine.

Kome je namenjen?

Pilates je namenjen svima koji žele da poboljšaju stabilnost, snagu i balans, pokretljivost, što dovodi do poboljšanja posture kroz sistem vežbi koji stvara malo opterećenje na zglobove. U grupi se mogu naći vežbači različitog nivoa spremnosti jer se vežbe mogu izvoditi u jednostavnijim ili kompleksnijim modifikacijama, o čemu instruktor vodi računa. Pilates možete trenirati kao samostalni program ili u kombinaciji sa nekim drugim programom.

Cena

1. Članarina je 2000 dinara mesečno (dva puta nedeljno)
2. U okviru programa kombinacija članarina je 3000 dinara mesečno (sedam puta nedeljno).

Pilates

PonedeljakUtorakSredaČetvrtakPetakSubota
19:00 - 20:0019:00 - 20:00

Naša adresa je:

1300 Kaplara broj 3
Novi Sad

Naš broj telefona je:

060 3259159
069 722138

Naša mejl-adresa je:

fitboxns@gmail.com

Naše radno vreme je:

Od ponedeljka do subote od 06:00 do 22:00
Nedeljom ne radimo.

Pin It on Pinterest