Potrebni sastojci za potaž od tikvica:

  • 2 tikvice
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 čen belog luka
  • ½ veze mirođije
  • 1 kašika masti / palminog ulja
  • himalajska so, biber
sastojci za potaž od tikvica

Na malo masti ili palminog ulja prodinstati praziluk, šargarepu i paškanat, dodati tikvice naseckane na kockice.

Naliti mlakom vodom, da povrće ogrezne, istisnuti čen belog luka, kuvati dok povrće ne omekša.

Kada je povrće skuvano, odvojiti ga od vode u kojoj se kuvalo (sačuvati 1 šolju vode) i izblendrati ga u blenderu ili pomoću štapnog miksera.

Dobijenu kašu vratiti u šerpu, dodati 1 šolju vode u kojoj se povrće kuvalo, sitno naseckanu mirođiju, biber i so. Na tihoj vatri kuvati još 2-3 minuta.

Potaž od tikvica je spreman za serviranje. PRIJATNO!

Pogledajte sve naše recepte na stranici Ishrana i zdravlje.

Pin It on Pinterest